lördag 10 juli 2010

Basilikafilé

Är det någon maträtt jag ser som ett "säkert kort" så är det detta. Funkar lika bra en vardagkväll som att bjuda på med lite vin till helgen. Tror inte det fins någon som inte tycker om detta!


500 gram fläskfilé
3-4 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1½ dl köttbuljong
2 dl creme fraiche
1 kruka färsk basilika
1 dl riven lagrad ost

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn vitlöken i smör och tillsätt sedan köttet. Rör i salt, vitpeppar, buljong och creme fraiche. Koka i 5 minuter. Strimla basilikan. Rör i osten och hälften av basilikan. Strö resten av basilikan över.

Servera gärna med färsk pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar