Denna smaskiga tårta bjöd vi på när Anders fyllde 30. Ser lyxig ut och smakar fantastiskt. Dessutom lite kul som variation till vanliga "sockerkakstårtor". Tänk dock på att ställa fram den ett tag innan då den är godare när den tinat lite.
[Bild]
Botten:
1 färdig marängbotten
Vit chokladmousse:
3 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
2 äggulor
Jordgubbsmousse:
300 gram jordgubbar
4 gelatinblad
1 dl strösocker
3/4 dl vatten
2½ dl vispgrädde
Garnering:
Jordgubbar
Lägg marängbottnen i en bakplåtspappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa grädden till den vita chokladmoussen och smält chokladen. Vispa äggulorna i en stor bunke. Vänd ner chokladen under omrörning. Vänd ner vispgrädden och rör om. Bred ut över marängbottnen. Ställ i frysen i ca 40 minuter så moussen stelnar.
Mix/mosa jordgubbarna. Blötlägg gelatinbladen ca 10 minuter i kallt vatten.
Koka ihop socker och vatten. Ta bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vätskan. Låt svalna. Blanda bärmos och gelatinvatten. Vispa grädden och blanda den med puréblandningen. Bred ut över den vita chokladmoussen. Ställ i frysen och låt tårtan vila minst 4 timmar.
Ta fram tårtan 20 minuter före servering. Garnera med färska jordgubbar.
tisdag 20 juli 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar