söndag 15 november 2015

Indiska linsbullar med myntasås

Rätten gick hem oväntat bra hos hela familjen! Även barnen var mycket nöjda.

Linsbullar
1 gul lök
2½ msk rapsolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl röda linser
1 kruka bladpersilja
125g keso
2½ dl ströbröd
1 tsk spiskummin
½ tsk koriander
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
0.75 tsk salt

Myntasås
4 dl turkisk yoghurt
2 msk hackad mynta
1½ msk honung
1 tsk salt

Tillbehör
Naanbröd
Sallad

Tillagning
Skala och grovhacka löken - fräs den sedan i olja tills den får fin färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och linser. Låt koka i cirka 15 minuter, tills linserna är mjuka och vätskan kokat in.

Hacka persiljan. Blanda linserna med persilja, keso och ströbröd. Rör till en tjock smet. Blanda i spiskummin, koriander, cayennepeppar, svartpeppar och salt. Forma smeten till runda bollar.

Stek bullarna några minuter i rikligt med rapsolja.

Sås - Blanda yoghurten med mynta, honung och salt.

Servera linsbullarna med sås, varma naanbröd och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar