onsdag 10 november 2010

Chilimarinerad kycklingfilé serverad med chilisås och ris

En smidig rätt som vi stiftade bekantskap med när vi testade konceptet med att få färdiga matkassar inklusive recept levererade direkt till dörren. Namnet till trots är inte rätten särskilt stark, anpassa mängden chilisås på filén.

[Bild]

4 kycklingfiléer
1 citron
Sweet chili-sås
Ris (gärna jasminris)
2 dl Creme Fraiche
Cirka 2 msk kycklingfond

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Häll sweet chili-sås på filéerna samt pressa citronen över. Salta och peppra. Sätt in i ugn 20-30 minuter.

Koka samtidigt upp ris.

Sås: Koka försiktigt upp creme fraichen och tillsätt kycklingfonden. När kycklingen är klar så tillsätt den vätska som finns i formen i såsen. Koka upp såsen igen.

Receptet taget från en matsedel från http://www.bramathemma.se/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar