onsdag 10 november 2010

Ananaspaj

Ananaspaj är en rolig variation till blåbär och äpple. Här har jag dragit ner lite på sockret men troligen skulle man kunna minska lite till. Tycker det är gott när den inte blir för söt.


150g smör
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl créme fraiche (lätt)
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad avrunnen ananas

Blanda samman smör, 1 dl socker, vetemjöl och bakpulver till pajdegen. Arbeta ihop och tryck ut i en form (ca 24cm i diameter).

Rör ihop ägg, 1/2 dl socker, créme fraiche, vaniljsocker och avrunnen ananas. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda ca 40 minuter i 175 grader.

Servera gärna ljummen med vaniljglass.

Receptet kommer från http://www.ica.se/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar