lördag 15 oktober 2016

Vegansk texas chili

2 påsar Pulled Oumph! á 280 g
1 paket svarta bönor
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
½ röd chili
2 msk tomatpuré
1 msk rökt paprikapulver
1 msk mald spiskummin
1 msk torkad oregano
3 lagerblad
1 kryddmått chilipulver
1,5 msk brynt scharlottenlöksfond
1 msk kinesisk soja
3 msk socker
2 burkar Falcon Bayerskt eller annan mörk, söt öl
En nypa hackad chipotle-chili
1 knippe bladpersilja
Olja till stekning
Några droppar liquid smoke (valfritt)
Salt

Originalreceptet var alldeles för starkt för 75% av familjen så mängden chili är rejält nerdragen.

Tillagning
Tina Oumphen, den ska helst vara helt tinad.

Skiva lök och urkärnad chili, bryn sedan i olja. Tillsätt hackad vitlök, alla torra kryddor, lagerblad och tomatpuré. Fräs någon minut till.

Tillsätt Oumph och rör runt ordentligt. Låt fräsa i några minuter och tillsätt sedan öl, salt, socker, soja, fond och chipotle-chili (samt några droppar liquid smoke om så önskas).  Rör om och låt sedan koka under lock i ca 45 minuter.

Smaka av med salt, kryddor och socker.  Låt koka 10 minuter till och rör ner bladpersilja och svarta bönor. Koka samtidigt ris om det ska serveras.

Serveringsförslag: ris, bröd, creme fraiche, gräddfil

Receptet taget från www.javligtgott.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar