söndag 25 september 2016

Chili con Aubergine

Denna chili kommer absolut bli en favorit här. Såå god och dessutom enkel att göra!

Ingredienser:
1 stor aubergine (ca 450g)
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta (riven)
1 msk tommatpuré
1/2 msk spiskummin
1/2 msk paprikapulver
1/2-1 tsk chiliflakes (jag tog lite hackad chili istället...)
500 g korssade tomater
1 burk (cannellini)bönor (400 g sköljda)... jag tog svarta bönor i stället.
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

Grovriv auberginen, salta och stek i olja i tre minuter.
Hacka undertiden paprikan i småtärningar och riv/pressa vitlöken.
Tillsätt paprika, vitlök, tomatpuré och kryddorna. Stek i 3 minuter till.
Häll i tomater, bönor, vatten och buljongtärning.
Låt sjuda under lock 10 minuter.
Servera med crème fraishe och en bit bröd.

Receptet kommer från Mer smak Nr 9 2016 och är av Danielle Brookes.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar