torsdag 26 maj 2016

Mango Chutney-gryta med ris

1 litet blomkålshuvud
400 gram morötter
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 bit ingefära
1.5 dl mango chutney
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
1 förpackning bönor (eller annat att ha i)
Persilja (att strö över vid servering)
Olivolja
3 dl ris


Tillagning
Dela blomkålen, morötterna och rödlöken i mindre bitar. Finhacka vitlök och ingefära.

Slå på riset och låt det koka.

Hetta upp en kastrull med oljan och fräs grönsaker under omrörning tills de mjuknat lite.

I grytan - tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk och mango chutney. Låt koka ca 10 minuter.

Skölj bönorna och lägg i innan servering.

Servera tillsammans med riset. Toppa med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar