söndag 11 februari 2018

Lins & bönchili

4 gula lökar
5 vitlöksklyftor
3 gula paprikor
½ dl paprikapulver
1½ msk spiskummin
1 dl tomatpuré
3 förpackningar krossade tomater (ca 400g styck)
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl svarta eller gröna linser
1 dl japansk soja
4 lagerblad
ca 400g kokta kidneybönor
ca 400g kokta stora vita bönor
250g frysta majskorn (gick bra med vanliga i burk)

Till servering: lime, tortillachips, matyoghurt

Tillagning

Hacka lök och vitlök - fräs i stekpanna några minuter utan att det tar färg.

Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin och tomatpuré. Låt fräsa några minuter till.

Häll allt i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, linser, soja och lagerblad. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter till linserna är mjuka. Rör om då och då.

Skölj bönorna och låt dem rinna av.

Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka några minuter till.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med lime, tortillachips och lite matyoghurt.

Receptet taget från tidningen Buffé - nummer 1 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar