måndag 5 januari 2015

Pad Thai med krispig tofu

300 g tofu
4 msk japansk soja
2 lime (pressa och använd juicen)
2 msk socker
2 dl cashewnötter eller jordnötter
3 morötter
5 salladslökar
3 vitlöksklyftor
150g färska böngroddar (funkar med burkvarianten)
200 g risnudlar
3 ägg
3/4 dl maizena
½ tsk chiliflingor
½ tsk salt

Gott till: Mer lime, soja, chili, koriander

Den här rätten görs helst i wokpanna men det funkar i en stor stekpanna också.

Skala och skär morötterna i smala stänger. Skiva salladslöken och hacka vitlöken. Fräs i panna men spara lite salladslök till garnering. Tillsätt böngroddarna när övriga grönsaker börjat ta färg och låt fräsa lite till.

Blanda maizena, chili och salt i en bunke. Tärna tofun och rulla runt i blandningen. Stek tofun i en stekpanna i rikligt med olja tills tofun får lite yta.

Koka rusnudlarna i 3 minuter. Häll av och låt vila i kastrullen i kallt vatten.

Blanda soja, limejuice och socker i ett glas.

Hacka nötterna.

Gör plats i pannan för äggen. Knäck ett i taget, låt dem stelna lite och rör om. Tillsätt de avrunna nudlarna lite i taget och blanda om.

Häll på soja/socker/lime-såsen och rör om.

Blanda ner de stekta tofubitarna i woken.

Strö över den sista salladslöken och nötterna - servera.

Receptet är hämtat ur "Mera Vego - mat för hela familjen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar