Spaghetti för 4-6 pers
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ dl svarta belugalinser (eller några andra linser)
500 g krossade tomater
2 dl créme fraiche
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger (kan uteslutas)
Lite spiskummin (kan uteslutas), salt och peppar.
Torkad eller färsk basilika eller oregano.
Parmesan till servering.
Skala och riv moroten. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs allt i olja i en kastrull. Tillsätt linser, krossade tomater, créme fraiche, vatten, buljongtärning, socker, balsamvinäger och eventuellt spiskummin.
Låt puttra med lock på glänt ca 25 minuter eller till linserna har bra konsistens. Späd med vatten för lösare sås (ganska tjock sås rekommenderas).
Koka pastan.
Smaka av såsen med salt, peppar och basilika/oregano. Servera med pasta och parmesanost.
Receptet är hämtat ur "Mera Vego - mat för hela familjen".
måndag 5 januari 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack behöver många veg. recept som är bra.
SvaraRadera