lördag 9 augusti 2014

Sirapslimpa

Försöker lära mig att baka bröd och detta recept är nog barnens favorit än så länge. Är Leilas sirapslimpa och receptet kommer från recept.nu.

Ingredienser:
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6 dl rågsikt

Börja med att smälta smöret. Ha i filmjölk, sirap och salt och värm degvätskan till 37 grader. Smula jästen och häll degvätskan över.
Ha i mjöl och knåda tills degen blir fin.
Låt jäsa till dubbel storlek.
Gör två limpor. Jag brukar lägga mina i brödformar men det är inget måste.
Sätt ugnen på 200 grader (jag kör med ånga).
Låt bröden jäsa till dubbel storlek igen och grädda sen i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
Du kan behöva täcka dem med folie efter halva tiden så de inte blir för mörka.
Låt svalna och sen är det bara att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar