Denna kaka gjorde jag när Pontus fyllde tre och den vart genast en favorit. Går dessutom bra att garnera med vad man tycker passar (till Pontus la jag på små lakritsdäck). God att äta som den är eller med grädde och t.ex jordgubbar!
Botten:
120 g mörk choklad
120 g smör
200 g socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
100 g mjöl
120 g smör
200 g socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
100 g mjöl
Ganache:
1 dl grädde
100 g mörk choklad
20 g smör
100 g mörk choklad
20 g smör
Gör så här:
Börja med att göra botten. Smält
chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Ta bort skålen och blanda ner sockret och sedan äggen ett i taget under
omrörning. Rör i vanilj och mjöl. Klä en form (ca 20 * 20
cm) och häll i smeten. Grädda i 165 grader i ca 25 minuter.
När kakan svalnat är det dags att göra ganachen. Smält allting i en kastrull. Häll över kakan och ställ in i kylskåpet, låt stelna några timmar eller över natten. Skär i bitar.
Receptet har jag hittat här: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.se/2011/04/brownies-med-ganache.html och kommer ursprungligen från "Joy of baking".
Mmm, var jättegod! Jag hade i hackad mandel i botten också :)
SvaraRadera