måndag 29 mars 2010

Halloumi-pasta

Här har vi för omväxlings skull ett vegetariskt recept. Låt er inte skrämmas av det, detta är bland det godaste vi någonsin lagat. Pallra er genast iväg till affären och köp ingredienserna. Snåla inte på osten!


1 paket tunn färsk pasta (funkar kanske med 2 paket om man vill få lite mer mat)
1 citron
½ dl rostade solrosfrön (kan rosta själv)
1 zucchini
1 paket halloumi
1 paket körsbärstomater
olivolja

Koka upp pastavatten.

Skrubba citronen och riv skalet. Pressa saften och blanda i det rivna skalet.

Skär upp zucchinin och halloumi-osten i lika tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja. Stek zucchinin och osten på ganska hög värme. Använd gärna grillpanna för osten. Salta och peppra zucchinin.

Halvera körsbärstomaterna.

Koka pastan - när den är klar så häll av vattnet men spara en skvätt kokvatten i kastrullen. Häll tillbaks pastan i grytan. Ställ tillbaks kastrullen på den varma plattan.

Tillsätt tomater, solrosfrön, citron, zucchini och halloumi-ost. Blanda runt och värm upp i någon minut - servera.

Recept taget från tidningen Laga Lätt.

1 kommentar:

  1. Jättegott!! Säger jag... Även om vi kommer att ta lite mindre citron i nästan gång.

    SvaraRadera