Pajskal
125 gram smör
1-2 msk kallt vatten
2,5 dl vetemjöl
Citronkräm
3 äggulor
50 gram smör
saften av en citron
finrivet skal av en citron
1 msk vetemjöl
1/2 dl strösocker
Maräng
3 äggvitor
½ dl florsocker
Blanda ihop pajskal-ingredienserna och arbeta degen smidig för hand eller i matberedare. Ställ degen kallt en stund. Smörj formen och kavla ut degen så att den räcker upp över kanterna.
Grädda pajdegen i cirka 10 minuter i 225 grader, tills den fått fin färg. Låt svalna.
Vispa samman ingredienserna till citronkrämen i en kastrull. Sjud under vispning till den tjocknar. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något.
Bred ut citronkrämen i pajskalet.
Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner sockret.
Bred ut marängen över citronkrämen och grädda pajen i cirka 200 grader tills den fått fin färg.
Receptet hittades på http://www.efterratter.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar