onsdag 24 mars 2010

Fläskfilé i kryddig apelsinsås

Det här receptet har en kryddig, annorlunda smak. Ingefärs/apelsin-blandningen är riktigt lyckad och bör provas snarast.


500 gram fläskfilé
2 apelsiner
2 dl hönsbuljong
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
3 msk mango chutney


Skär filen i skivor.

Skala den ena apelsinen tunt (med t.ex. en osthyvel) och strimla skalet. Pressa sedan apelsinen och spara saften.

Skala och skär upp hinnfria klyftor av den andra apelsinen.

Bryn köttet, späd med hönsbuljong och apelsinsaft. Tillsätt kryddor, apelsinklyftor, skalstrimlor och mango chutney.

Låt småkoka i 5 minuter och ös med skyn.

Servera med ris eller ugnsstekta potatisklyftor.

Receptet funnet på ICAs receptbank.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar