Den här kladdkakan har en gång blivit utsedd till Sveriges godaste.
100 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1.5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
50 gram mörk choklad, 60-75% kakao
Kokos till formen
Ca 100 gram Odense nougat
Smörj en form och “bröda” med kokos.
Smält smör.
Vispa (rör) ägg och socker. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret.
Krossa chokladen och rör ner.
Grädda 17-22 minuter i 175 grader.
Låt stå cirka fem minuter och hyvla sedan över 1 mm tjocka skivor nougat över hela kakan. Låt stelna.
2 ägg
3 dl strösocker
1.5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
50 gram mörk choklad, 60-75% kakao
Kokos till formen
Ca 100 gram Odense nougat
Smörj en form och “bröda” med kokos.
Smält smör.
Vispa (rör) ägg och socker. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret.
Krossa chokladen och rör ner.
Grädda 17-22 minuter i 175 grader.
Låt stå cirka fem minuter och hyvla sedan över 1 mm tjocka skivor nougat över hela kakan. Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar