lördag 9 oktober 2010

Pizza

En pizza som alltid går hem.


Botten

½ paket jäst
2 dl ljummet vatten
1 msk olja
5 dl vetemjöl
½ tsk salt

Tomatsås

2 vitlöksklyftor
1 msk olja
400g krossade tomater
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
½ tsk socker
En nypa vitpeppar

Idé på fyllning:

Riven ost
Strimlad kassler
Ananasringar
Skivad tomat
Köttfärs är också gott

Rör ut jästen med hälften av vattnet. Blanda alla ingredienser till en slät deg. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.

Smöra en platt ugnsform. Ta upp och arbeta ihop degen tills den känns seg. Kavla ut degen så den täcker plåten. Låt jäsa i 10 minuter.

Till tomatsåsen krossar man först vitlöksklyftorna och fräser dem i olja i en kastrull. Häll på krossade tomater innan vitlöken bryns. Rör ner tomatpuré, socker, salt och peppar. Smaksätt eventuellt med någon örtkrydda. Låt såsen koka utan lock i 5 minuter.

Bre ut såsen på pizzan. Täck med valfri fyllning.

Grädda i cirka 25 minuter på 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar